PlexiTrade

Sistem EASY MEG je jednostavan i lako upotrebljiv sistem za izradu fasadnih površina.

Sistem EASY MEG, zahvaljujući glatkim površinama i intenzivnim bojama, pruža sofisticiranu i dugotrajnu eleganciju zgradama. Ovo fasadno rešenje je dizajnirano da bude izdržljivo, lako za montažu i zahteva minimalno održavanje. Kompakt ploče su otporne na vremenske uslove i sadrže termički stvrdnute smole. Robusni, čvrsti i dugotrajni EASY MEG su posebno dizajnirani za spoljnu upotrebu; odolevaju uticajima vremena (sunčevim zracima, UV zračenju, kiši i atmosferskim zagađenjima, itd.), pružajući tehničke performanse koje čine odličnu alternativu tradicionalnim materijalima. EASY MEG ne zahteva površinsku obradu, bojenje ni posebna sredstva za čišćenje.

Traženje jedinstvene ponude

MEG – MATERIJAL ZA SPOLJAŠNJU UPOTREBU

EASY MEG je nova dimenzija MEG-a! Kompletan sistem za oblaganje fasada, kako za profesionalce, tako i za ljubitelje uradi-sam rešenja. Sistem EASY MEG, zahvaljujući glatkim površinama i intenzivnim bojama, pruža sofisticiranu i dugotrajnu eleganciju zgradama. Ovo fasadno rešenje je dizajnirano da bude izdržljivo, lako za montažu i zahteva minimalno održavanje. Kompakt ploče su otporne na vremenske uslove i sadrže termički stvrdnute smole. Robusni, čvrsti i dugotrajni EASY MEG su posebno dizajnirani za spoljnu upotrebu; odolevaju uticajima vremena (sunčevim zracima, UV zračenju, kiši i atmosferskim zagađenjima, itd.), pružajući tehničke performanse koje čine odličnu alternativu tradicionalnim materijalima. EASY MEG ne zahteva površinsku obradu, bojenje ni posebna sredstva za čišćenje.

MOGUĆNOSTI MONTAŽE

EASY MEG nudi tri različita načina montaže: zatvorenu, otvorenu i preklapajuću vezu. Proizvođač, ABET Laminati, dizajnirao je svaki od ovih sistema kako bi pružio inovativan, elegantan izgled, uz jednostavnu montažu i dugotrajnost, čuvajući lepotu objekata.

ZATVORENA VEZA

Način montaže sa zatvorenim spojem je jedno od najlakših rešenja, zahvaljujući zatvorenom donjem šinu i kosim gornjim ivicama, što omogućava gotovo neprimetno povezivanje, savršenu zaštitu od vode i odvodnjavanje vlage. Paneli se lako mogu pričvrstiti na bilo koji tip vertikalnog oslonca (drvo, aluminijum, čelik, itd.). Sistem se može nadograditi gornjim metalnim rubom i donjim zaštitnim mrežama. Dostupni su različiti profil za uglove i/ili bočne zaključke, svi su unapred proizvedeni i izuzetno prilagodljivi, ali se nude kao opcioni dodaci.

OTVORENA VEZA

Način montaže sa otvorenom vezom je takođe lako rešenje, slično montaži sa zatvorenim spojem, i može se brzo izvesti. Idealno je za spoljne obloge zidova, zaštite od sunca ili druge konstrukcije. Paneli se lako mogu pričvrstiti na bilo koji tip vertikalnog oslonca (drvo, aluminijum, čelik, itd.). Sistem se može nadograditi gornjim metalnim rubom i donjim zaštitnim mrežama. Dostupni su različiti profil za uglove i/ili bočne zaključke, svi su unapred proizvedeni i izuzetno prilagodljivi, ali se nude kao opcioni dodaci.

PREKLAPAJUĆA VEZA

Način montaže sa preklapajućom vezom omogućava brzu i jednostavnu izradu fasadnih obloga sličnih šindrama. Paneli se lako pričvršćuju na bilo koji tip vertikalnog oslonca (drvo, aluminijum, čelik, itd.) pomoću specijalno dizajniranih profila za pravilno postavljanje i podršku. Nakon montaže, montažni profil čvrsto drži panele, ali ostaje skriven iza njih. Paneli se mogu lako pričvrstiti na bilo koji tip vertikalnog oslonca (drvo, aluminijum, čelik, itd.). Sistem se može nadograditi gornjim metalnim rubom i donjim zaštitnim mrežama. Dostupni su različiti profil za uglove i/ili bočni profili, kao opcionalni pribor.

Materijalne specifikacije

EASY MEG je samonosiva kompaktna ploča visokog pritiska (HPL - high pressure laminate) sa dekorativnom površinom posebno dizajniranom za spoljne zadatke. Unutrašnji sloj EASY MEG-a je napravljen od celuloznih vlakana impregniranih fenolnom smolom koja se stvrdnjava toplotom, dok spoljni sloj čini jedan ili više slojeva dekorativne površine impregnirane toplotno stvrdnutim smolama. Karakteristike i izgled EASY MEG-a ostaju konzistentni tokom dužeg vremenskog perioda u različitim primenama. Osnovni materijal EASY MEG F1 ispunjava zahteve standarda EN 438.6:2016.

EASY MEG paket sadrži

EASY MEG paket sadrži:

Za zatvorenu i otvorenu vezu: 4 komada HPL panela.

  • Dimenzije za zatvorenu i otvorenu vezu: 208×3000×8 mm
  • Za preklapajuću vezu: 4 komada HPL panela
  • Dimenzije za preklapajuću vezu: 200×3000×8 mm

Dodatno:

Za zatvorenu vezu
24 komada montažnih profila
Dimenzije: 30×36×2/3 mm


vijak × 24 db

Za otvorenu vezu
24 komada montažnih profila
Dimenzije: 30×38×2/3 mm


vijak × 24 db

Za preklapajuću vezu
24 komada montažnih profila
Dimenzije: 50×35×2/3 mm


vijak × 24 db

+1 komad pozicionirajućeg alata

Opcioni dodaci*

Gornji pokrovni profil

Lateralni/uglovni pokrovni profil

Osnovni profil (samo za zatvorenu vezu!)

*Ovi dodaci nisu uključeni u paket i dostupni su putem posebne ponude!

BRZA I LAKA MONTAŽA

Za ispravnu montažu potrebno je: postavljanje osnove na zid (1), postavljanje montažnih profila za prvi red (2) sa odgovarajućim vijcima (3), i uklizavanje/privezivanje prvog reda panela (4). Nakon postavljanja montažnih profila i vijaka za drugi red (2, 3), paneli EASY MEG-a se montiraju istim postupkom. Kako bi se omogućilo širenje poslednjeg ili najvišeg panela, potrebno je bušiti rupe različitih prečnika: jedna rupa ∅ 5 mm (6) u sredini i dve rupe ∅ 8 mm (5) na ivicama.

DOSTUPNI DIZAJNOVI I TIPOVI

EASY MEG dolazi u 16 različitih dekorativnih površina: 6 različitih jednobojnih varijacija i 10 varijacija sa efektom prirodno drveta. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi dekora, EASY MEG je izuzetno prilagodljiv proizvod, idealan za prilagođavanje spoljnih prostora. EASY MEG takođe ispunjava poboljšane zahteve za otpornost na vatru (B-s1, d0).

Osnovne boje

475 Grigio Perla

819 Bianco MEG

Boje

413 Beige Ardenne

1816 Sahara Beige

871 Grigio Scuro

474 Grigio Lupo

Drvo

781 Frassino Frisia

780 Rovere Burgundi

769 Olmo Rustico

630 Noce Ellero

1389 Noce Iseo

634 Limba Noir

770 Yale Oak

759 Bamboo

754 Padouk Soft

756 Padouk


Update cookies preferences