PlexiTrade

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG építőlemezeket kifejezetten kültéri felhasználásra tervezték; ellenáll az időjárási körülményeknek (napfénynek és a légköri szennyeződéseknek), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, ami alkalmassá teszi az építőipari alkalmazások számára, kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben. A MEG felületi dekorációk széles választékában érhető el, de hála a digitális nyomtatási technológiának, bármilyen fénykép, vagy egyedi grafika felhasználásával méginkább testreszabható, így tartós, jól ellenálló falburkolattá változtathatja saját elképzelését!

Egyedi ajánlat kérése

MEG

Masszív, kompakt és tartós. A MEG (MATERIAL EXTERIOR GRADE - KÜLTÉRI FELHASZNÁLÁSRA) könnyű és időjárásálló termék, amely az építőiparban használható.

A MEG egy egy-, vagy kétoldalon dekoratív felületű, merev belső maggal rendelkező termék, amely ideális építészeti feladatokhoz. A kompaktlemez belső magja időjárásálló, hőre keményedő gyantákat tartalmaz. A robusztus, tömör és hosszú élettartamú MEG építőlemezeket kifejezetten kültéri felhasználásra tervezték; ellenáll az időjárási körülményeknek (napfénynek és a légköri szennyeződéseknek), olyan műszaki teljesítményt nyújtva, ami alkalmassá teszi az építőipari alkalmazások számára, kiváló alternatívát jelent a hagyományos anyagokkal szemben. A MEG felületi dekorációk széles választékában érhető el, de hála a digitális nyomtatási technológiának, bármilyen fénykép, vagy egyedi grafika felhasználásával méginkább testreszabható, így tartós, jól ellenálló falburkolattá változtathatja saját elképzelését!

Különleges jellemzők

A MEG hőre keményedő fenolgyantával impregnált celluloid rostrétegekből és egy vagy két esztétikus, aminoműanyag gyantával impregnált rétegből készül. A MEG szabványos és javított tűzzel szembeni viselkedésű (un. F1) változatban is elérhető (B – s1 d0). A MEG megfelel az EN 438:2016 – 6. rész – minőségi szabványainak.

A MEG egy tartós önhordó anyag, magas műszaki teljesítménnyel és dekoratív felülettel, amely váratlan és kellemes vizuális hatást kelt.

A MEG sajátos tömörsége biztosítja a mechanikai jellemzők, például az ütésállóság és a hajlítószilárdság kiváló kombinációját. A panel homogenitása és nagy sűrűsége biztosítja a mechanikus rögzítőelemek, például csavarok, szegecsek stb. használatához szükséges merevséget.

A MEG a napfénynek és a légköri feltételeknek kitéve is megőrzi kiváló tulajdonságait.

A hőmérséklet és a páratartalom természetes változásai nem befolyásolják a MEG fizikai tulajdonságait. Ellenáll a szélsőséges éghajlati sokknak; Az éghajlati változások (például a hőmérséklet hirtelen változása -30°C-ról +70°C-ra és a nagyon száraz levegő 90%-os relatív páratartalma) nincs hatással a panelek tulajdonságaira és megjelenésére.
Az antropogén szennyező gázok és/vagy a savas esők MEG-re gyakorolt hatása elhanyagolható.
Sem a díszítőréteg hámlása, sem a magról való leválása nem következik be.

JELLEMZŐ FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

A MEG-et jellemzően homlokzatok burkolására (tipikusan átszellőztetett homlokzatoknál), erkélyek korlátbetételemeihez, kerítésekhez kerítéselemekként, árnyékolókhoz (árnyékolóburkolatokhoz), utcabútorok gyártásához, illetve kültéri reklám- és arculati elemekhez használják.

ÁTSZELLŐZTETETT HOMLOKZATOK

Az átszellőztetett homlokzatok olyan épületszerkezetek, amelyeknél a látszó, esztétikus burkolati elemek, és a külső hőszigeteléssel szerelt teherhordó szerkezet között természetes (gravitációs) légmozgást lehetővé tevő légrés található. Az átszellőztetett homlokzatok használata több előnnyel is rendelkezik a csapadék és nedvesség elleni védelmen túl. A MEG homlokzatok javítják az energiahatékonyságot, csökkentik a fűtési/hűtési költségeket és esztétikus megjelenést biztosítanak. A MEG ellenáll az időjárás hatásainak (napsütés, eső, hó, hőség, fagy, sb.). A MEG panelek megvédik a homlokzat külső felületét a csapadékvíztől. Az átszellőztetett homlokzat működési elvének alapja, hogy a hideg és a meleg levegő eltérő sűrűsége miatt felfelé irányuló légáramlat alakul ki a fedett fal és a külső burkolat között. Ennek két fő célja van:

  • a fedett fal és a panel állandó szárazon tartása (elkerülve a páralecsapódást) télen;
  • nyáron a külső burkolatról kisugárzott hő eloszlatása.

ÁRNYÉKOLÓ HOMLOKZATBURKOLATOK

A MEG hatásos kifejező eszköze lehet a tervezőknek az árnyékoló homlozatok és az átmeneti területek, például előtetők tervezésénél.
A MEG egyedi alakzatra, vagy egyedi méretre vágható, amely lehetővé teszi, hogy a MEG panelek segítségével a napfényt ott blokkolja ahol az szükséges, vagy szuggesztív fény-árnyék hatásokat érjen el az épületek felületén, vagy akár azokon belül. A MEG kompakt magjának köszönhetően akár modern, akár régies mintákkal is díszitheti, kiemelheti homlokzatait. Ha MEG-et használ, akkor nincsenek korlátai a tervezés és a kivitelezés során mert az anyag kísérletezésre, és végtelen számú ötletek egyikének megvalósítására csábít.

ESŐVÉDŐ HOMLOKZATBURKOLATOK

A MEG panelekkel készült esővédő homlokzatok használatának előnye abban rejlik, hogy a MEG lemezek megvédik az épületszerkezeteket a zuhogó, vagy csapóesőtől és a nedvesség szivárgásától, mert a (homlokzat)burkolat és a fal közötti légrés átszellőztetett.
Azáltal, hogy aktívan hozzájárul a külső falak termoenergetikai teljesítményének javításához, a burkolat pozitív hatással van az épület egészének energiahatékonyságára is.

A PANELEK RÖGZÍTÉSE

A MEG paneleket mindig a megfelelő légréssel kell a teherhordó szerkezet elé felszerelni, ugyanakkor fokozottan figyelni kell arra is, hogy a panelek sose legyenek túl szorosan egymáshoz közel beépítve: minden esetben biztosítson rést a panelek között. A tágulási hézag mérete kiszámítható a falburkolat paneleinek méretéből. A MEG alacsony páratartalom mellett zsugorodik, a magasabb páratartalmú környezetben pedig kitágul. Az optimális rögzítéshez a 'fix' és a 'csúszó' rögzítési pontokat eltérő furatméretekkel kell szerelni, hogy biztosítani tudják a panelek mozgásait. A rögzítőcsavaroknak minden esetben laposfejűeknek kell lenniük, sose alkalmazzon süllyesztett fejű megoldásokat mert az minden esetben akadályozza a homlokzati elemek zsugorodását és tágulását. Rögzítési lehetőségek átszellőztetett homlokzatoknál:

  • &qout;látható&qout; rögzítés fém alépítményen
  • &qout;látható&qout; rögzítés fa alépítményen
  • nem látható rögzítés: alakos profilokkal fém alszerkezetre
  • nem látható rögzítés: ragasztással fém tartószerkezeten
  • nem látható rögzítés: ragasztással fa tartószerkezetre

A panelek rögzítésével kapcsolatos minden részletet megtalál a MEG Beépítési Segédletben. (töltse le a fenti linkről!) Az ABET Laminati MEG lemezeinek beépítéséhez cégünk az EJOT CROSSFIX rendszerét ajánlja.

TULAJDONSÁGOK

A hőmérséklet és a relatív páratartalom ingadozása nem befolyásolja a MEG fizikai és mechanikai tulajdonságait. Felhasználásig ajánlott a paneleket jól alátámasztottan, megfelelően szellőző helyen tárolni, hogy azok alkalmazkodni tudjanak a beépítés helyén uralkodó viszonyokhoz, és az esetleges deformációk is elkerülhető legyen. A MEG sajátos szerkezete biztosítja a mechanikai jellemzők, például a hajlítási és szakítószilárdság, a nyomás és az ütésállóság optimális kombinációját. A panelek homogenitása és nagy sűrűsége jó ellenállást biztosít a rögzítő elemek kihúzódásával szemben. A MEG előállításához felhasznált alapanyagok nagy százaléka megújuló forrásokból származik.
A MEG:

  • ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • antisztatikus
  • jó tűzzel szembeni tulajdonságokkal rendelkezik
  • egyszerűen megmunkálható
  • ökológiailag fenntartható

KÖRNYEZETVÉDELEM

A MEG 60-70%-ban megújuló forrásokból nyert cellulózrostokat tartalmaz, míg a fennmaradó rész (30-40%) hőre keményedő gyantákból áll. Szerves oldószereket, azbesztet és nehézfémeket nem használunk a gyártási folyamatban. A MEG nem bocsát ki gázokat, gőzöket, oldószereket vagy folyadékokat. Magas fűtőértéke miatt a MEG lehetővé teszi az energia visszanyerését a vágási maradékok speciális hulladékban történő elégetéséből. A MEG továbbá pozitív, az ISO 14040 szabvány szerint kiszámított LCA-értéket (Life Cycle Assessment) ért el - amelyet a termék környezeti hatásának meghatározására használnak - figyelembe véve a felhasznált anyagokat, az elhasznált energiát, és a kibocsátást a termék élettartama során.

REFERENCIÁK

RENDELHETŐ VASTAGSÁGOK ÉS MÉRETEK

RENDELHETŐ SZÍNEK

Alapszínek

405 Bianco porcellana

406 Bianco primavera

854 Silver bleu

475 Grigio Perla

819 Bianco MEG

1813 Magnolia

414 Sabbia

416 Beige

Színek

1801 Giallo Ocra

413 Beige Ardenne

869 Grigio Alpaca

1816 Sahara Beige

812 Rosa Viola

893 Terra D'Ombra

837 Sarmiento

1810 Grigio Autunno

894 Viola Fumo

898 Bruno Fiadra

1870 Chocolat

480 Grigio Plomo

871 Grigio Scuro

1831 Grigio Fango

879 Grigio Grafite

474 Grigio Lupo

421 Nero

868 Grigio Medio

867 Grigio Cielo

449 Spring Bud

448 Midori

461 Playfield

842 Verde Sub

844 Jeep

1820 Grigio Cosmico

1853 Muschio

1824 Blu Amorgos

850 Bleu Rada

848 Verde Linfa

450 Verde Lauro

440 Verde Biliardo

499 Bleu California

838 Bleu Primario

851 Blu Cobalto

1804 Blu Tenebre

1861 Blu Notte

487 Azzurro Polvere

1860 Samoa

847 Azzurro

859 Blu Faenza

852 Big Bleu

465 Bumblebee

1886 Giallo MEG

1812 Giallo Polenta

891 Scotch Brown

823 Rosso Tango

1885 Rosso MEG

832 Rosso Lord

498 Viola Giglio

1883 Melanzana

Fa

781 Frassino Frisia

1384 Frassino Maggiore

771 Cambridge Oak

780 Rovere Burgundi

769 Olmo Rustico

778 Rovere Gardena

649 Santos Chiaro

631 Teak Plissé

604 Colony

633 Limba Gold

630 Noce Ellero

1389 Noce Iseo

1387 Smoked Wood

634 Limba Noir

772 Rovere Moena

768 Douglas Cenere

674 Eucalipto

1388 Zebrano Grigio

770 Yale Oak

758 Bamboo Beach

759 Bamboo

754 Padouk Soft

756 Padouk

755 Red Bubinga

749 Bamboo Gold

717 Okoumé Abricot

719 Okoumé Orange

718 Okoumé Rouge

748 Bamboo Dark

Fém

713 MEG Metal

715 Ramato

Beton

599 Rezina

559 Petrra

1453 Piombo

1450 Industrial

545 Vulcano


Update cookies preferences